Med podjetništvom in ustvarjalnostjo

V času nenehnih sprememb in vse hitrejšega razvoja so kreativnost, inovativnost in trajnostni razvoj ključni dejavniki za povečanje konkurenčne prednosti vsake organizacije, pa tudi posameznika.

Izobraževanje kadrov v podjetjih je trajen in neprekinjen proces, ki zahteva načrtovanje in izvajanje v skladu z razvojnimi cilji in potrebami organizacije. Vlaganje v znanje kadrov pa tako pomeni edino strategijo, ki lahko obvladuje nastajajoče spremembe.

In nenazadnje … kdaj si nazadnje naredil(a) nekaj samo zase? Čisto samo zato, ker si tega želiš. Zaradi radovednosti in ustvarjalnega preživljanja prostega časa, pridobivanja uporabnih znanj, ki ti lahko že jutri odprejo nove življenjske ali poslovne priložnosti.

Posebnost naših izobraževanj je zagotovo tudi spodbujanje kreativnega mišljenja pri reševanju vsakodnevnih opravil

Spodbujanje ustvarjalnosti in kreativnega mišljenja

Kaj si danes predstavljate pod besedo “ustvarjalnost“?

Se še spomnite, kako smo cele dneve preživeli z barvicami in flomastri v roki, porisali smo vse papirje, očetov časopis in ooops, … včasih tudi kakšno steno? Kasneje smo iz radovednosti razstavili in ponovno sestavili skorajda vse kar nam je prišlo pod roke, iz kock smo gradili hiše in gradove, iz papirja čisto prave skulpture, pripovedovali smo neverjetne domišljijske zgodbe, našli nekaj zanimivega v čisto vsakodnevnih opravilih in vedno spraševali zakaj, vedno znova preverjali kako … in še marsikaj.

Koliko te ustvarjalnosti je danes še v nas in zakaj sploh smo prenehali spraševati? Danes se brez navodil ne lotimo sestaviti najbolj preproste Ikeine omare, zagnati novega pralnega stroja ali skuhati nekaj novega ne da bi pred tem nabavili zadnjo knjigo z recepti Jamie Oliverja ali drugega trendovskega kuharja.

Zares ne znamo, ali zgolj ne upamo?

Na delovnem mestu se vsakodnevno trudimo dati vse od sebe, delo opraviti hitro in kvalitetno, pa vendarle vsi vemo, da za uspešnost to ni dovolj.

Nekateri se celo zavedamo, da moramo biti drugačni, če želimo v tej poplavi ponudbe biti opazni, da se moramo znati hitro obrniti, ko naletimo na novo težavo, se vsakodnevno prilagajati novim potrebam trga, ponuditi nekaj bolj zanimivega od naše konkurence …

Pa sploh vemo kako? Mi vam obljubimo le, … da ne bomo samo govorili. Potrudili se bomo, da se boste začeli spraševati, pomagali vam bomo poiskati nove poti in … pravilno zastaviti cilje.

Pa vi? Ste pripravljeni stopiti korak naprej?

Dostopnost izobraževanj prav vsakemu posamezniku in organizaciji, ki se zaveda, da brez stalnega prilagajanja trgu, danes skorajda ni več možno ostati na njem.

Izobraževanja kjerkoli in kadarkoli

Že danes vam ponujamo možnost izvedbe izobraževanj kjerkoli, če le imate prostor in potrebo po izobraževanju. Naš cilj pa je še veliko višji, zato že v letošnji sezoni razvijamo tudi prva izobraževanja, do katerih boste lahko delno ali v celoti dostopali preko računalnika. Iz pisarne, sejne ali pa kar … dnevne sobe.

Prva taka izobraževanja bodo na voljo že v prvi polovici leta 2017.